O

Bernardo Brizani portret

Violončelist Bernardo Brizani

Bernardo, ki je eden najnadarnejših čelistov svoje generacije, se je rodil 1993 v Ljubljani. Violončelo začel učiti s petimi leti, najprej pri Kseniji Brlek Trotovšek, nato pri Igorju Škerjancu in Damirju Hamidulinu, vzporedno pa dve leti še pri prof. Valterju Dešpalju v Zagrebu.

Več slik na photography.grehor.com/portfolio/bernardo-brizani/

Leta 2009 se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je študiral v razredu prof. Igorja Škerjanca. Obenem je obiskoval specialni pouk pri svetovno znani violončelistki Nataliji Gutman v Firencah. Trenutno dela magisterij na Hochschule für Musik v Stuttgartu. Redno se udeležuje mojstrskih tečajev (Marianne Chen, Monika Leskovar, Viktor Uzur in drugi).

Osvojil je številne nagrade in priznanja (Italija, Slovenija, Hrvaška, Avstrija, ZDA) ter igral na pomembnih glasbenih prireditvah doma in v tujini kot solist in v komornih zasedbah (Northern Lights Music Festival, Minnesota 2007, koncert v New Yorku 2010) kakor tudi kot solist z orkestrom (Simfonični orkester RTV Slovenija), V preteklih sezonah je bil solist v Dvořakovem koncertu in Bruchovem Kol Nidrei (simfonični abonma Akademije za glasbo) ter Elgarjevem koncertu (Simfonični orkester RTV Slovenija).

Share Tweet Pin it